СБУ викрила жителя Харківщини, який постачав запчастини для російського флоту (фото)

Співробітники Служби безпеки України викрили мешканця Харківської області, який постачав у Росію деталі для підводних човнів російського флоту, попри заборону Ради національної безпеки і оборони України. Про це повідомили у Службі безпеки України, передають Патріоти України.

"Щоб обійти заборону на військово-технічне співробітництво з рф, він створив свою компанію, яка закуповувала товари подвійного призначення в українських підприємств і під виглядом "цивільних приладів" постачав їх до рф", — розповіли в СБУ.

Проте слідчі встановили, що насправді ці запчастини використовували для оснащення російського флоту. Після повномасштабного вторгнення Росії в України мешканець Харківщини намагався налагодити новий канал доставки комплектуючих у Росію — через треті країни, однак його викрила СБУ.

Зловмиснику оголосили підозру за ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до п'яти років обмеження волі.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...