СБУ взялася за відомого блогера в Києві - знімав стріми з дискредитацією захисників

Служба безпеки України повідомила про підозру столичному блогеру, який знімав для росЗМІ провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ. За повідомленнями ЗМІ, йдеться про Влада Антонова, засновника ресурсу dtp.kiev.ua, передають Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба СБУ, цей блогер поширював російську пропаганду. Так, за інформацією правоохоронців, він знімав провокативні відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників у Києві та області.

"У своїх стрімах він ображав оборонців, а також намагався фіксувати їхні обличчя та номерні знаки автомобілів. Відзняті "сюжети" викладав на власній інтернет-платформі та у соцмережах", - розповідають у СБУ.

Служба безпеки встановила, що кремлівські пропагандисти використовували цей контент для підготовки замовних ефірів і фейкових "новин". Також стверджується, що провокативне відео спецслужби РФ взяли для "розгону" дезінформації про позицію жителів Київщини.

"Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за публікації на підтримку Сил оборони", - стверджують у СБУ. Наразі столичному блогеру повідомлено про підозру. Досудове розслідування триває.

Як повідомляє "Страна" з посиланням на джерело у правоохоронних органах, затриманий у Києві блогер це – Влад Антонов з dtp.kiev.ua.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...