СБУ заблокувала поставки комплектуючих до "Шахедів" і крилатих ракет окупантів

Кіберфахівці Служби безпеки України системно працюють і вже мають результати у блокуванні поставок комплектуючих до російської зброї, зокрема деталей для виробництва «Шахедів» і мікросхем для крилатих ракет. Про це розповів начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

«Ми здійснюємо перекриття ланцюгів поставок комплектуючих до російської зброї. Один із прикладів – вже заблокували поставку сервомоторів для виробництва 1600 «Шахедів» і 4000 мікросхем для крилатих ракет», – повідомив він.

Окрім того, Вітюк розповів, що кіберфахівці працюють на лінії фронту над знищенням ворожих систем радіоелектронної боротьби й радіоелектронної розвідки, а також над перехопленням ворожих безпілотників, які координують ракетні та артилерійські удари по Силах оборони.

За словами представника СБУ, розвідувальна інформація, отримана Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ), допомагає запобігти людським жертвам. Так само як і відбиття кібератак.

Так, за два роки повномасштабної війни СБУ відбила майже 10 тис. кібератак, більшість з яких – ще на початковій стадії. Ці кібератаки мали різну мету: розвідувальну, деструктивну, психологічного впливу або комбіновану.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...