СБУ зафіксувала на Волині вже три випадки: Спецслужби РФ вербують українських школярів

Спецслужби РФ вербували українських школярів. У Луцьку СБУ зафіксувала три таких випадки. Підлітки фотографували військові об'єкти, у їхніх телефонах знайшли й листування з невідомими, які "цікавилися" ситуацією у регіоні. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Управління СБ України у Волинській області, передають Патріоти України.

"9-го травня у Луцьку правоохоронці звернули увагу на трьох підлітків, які постійно вешталися біля одного з блокпостів. Причину свого перебування там школярі пояснити не змогли", - розповіли у Службі.

Працівники СБУ перевірили телефони семикласників. У них вони знайшли багато фотографій Луцького військового аеродрому та ремонтного пункту. Окрім цього, у телефонах школярів були переписки з невідомими російськими абонентами.

У цих листуваннях "невідомі" намагалися дізнатися у дітей про ситуацію в регіоні, розташування військових об'єктів та військової техніки. Контррозвідники пояснили школярам, чому таке "спілкування" з окупантами несе величезні ризики. Профілактичні бесіди провели й з батьками семикласників.

"Радимо учителям та батькам постійного обговорювати з дітьми питання інформаційної безпеки в різноманітних інтернет-чатах, онлайн іграх та соціальних мережах. Якщо будь-які особи звертаються до вас чи до ваших дітей з проханнями вислати фотографію місцевості чи конкретного стратегічно важливого об’єкта, або просто розпитують про стан такого об’єкту, є велика ймовірність, що вас хочуть використати на шкоду Україні та вашого міста, зокрема", - додали у СБ.

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...