СБУ затримала агента росіян, який коригував удари по військових шпиталях та аеродромах на Донеччині (фото)

Служба безпеки України заявила, що затримала агента РФ, який готував ракетні удари по військових шпиталях та аеродромах у Донецькій області. Про це повідомляє СБУ у вівторок, 27 серпня, передають Патріоти України.

Зазначається, що житель Краматорська потрапив у поле зору окупантів через свої антиукраїнські коментарі в російських соцмережах та був завербований російською розвідкою. Для комунікації агент та його російський куратор використовували один із месенджерів, у якому писали під вигаданими нікнеймами, повідомляє СБУ.

За даними української спецслужби, куратор надсилав агенту Google-карти районів, які його цікавили. Інформатор своєю чергою наносив на карти розвіддані, додавав опис та пояснення. Після цього передавав дані російській спецслужбі.

Пріоритетними цілями окупантів були військові шпиталі та інші медзаклади, де лікувались та проходили реабілітацію українські військові. Окрім цього, росіяни хотіли розвідати локації оперативних аеродромів на території регіону, пише СБУ.

Інформатору повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Місто повністю зруйноване: Офіцер ЗСУ розповів, що зараз відбувається в районі Часового Яру

вівторок, 27 серпень 2024, 22:02

Росіяни не полишають спроб досягти успіхів в районі Часового Яру. Там щодня ворогом здійснюються штурмові дії. Про це в ефірі телемарафону розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ЗСУ Олег Калашніков, передають Патріоти України. Як зауважив війс...

СБУ затримала агента росіян, який коригував удари по військових шпиталях та аеродромах на Донеччині (фото)

вівторок, 27 серпень 2024, 21:55

Служба безпеки України заявила, що затримала агента РФ, який готував ракетні удари по військових шпиталях та аеродромах у Донецькій області. Про це повідомляє СБУ у вівторок, 27 серпня, передають Патріоти України. Зазначається, що житель Краматорська п...