СБУ затримала "ідейного" командира "ДНР", той активно здає своїх товаришів

Затриманий активний учасник незаконного збройного формування надав інформацію про інших сепаратистів.

Контррозвідники СБУ викрили та затримали громадянина України, колишнього "командира мотострілецького взводу" в "ДНР". У 2014 - 2015 роках житель Курахова Донецької області з ідейних переконань воював проти ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"За даними слідства, в зазначений період зловмисник брав безпосередню участь у збройному протистоянні на території Донецької області. Згодом він повернувся на підконтрольну українській владі територію, в Курахові Донецької області".

Затриманий уже визнав свою провину. Він підтвердив факт свого перебування в "посади командира 2 мотострілецького взводу батальйону Оплот" у "ДНР", а потім на посаді "чергового" в "Російській православній армії".

Підозрюваний у ході слідства надав інформацію про інших членів незаконного озброєного формування.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...