СБУ затримала інформатора ФСБ РФ у Миколаєві (фото)

Служба безпеки України затримала ще одного інформатора ФСБ РФ у Миколаєві, який збирав розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіону. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України.

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення фігурант виїхав за кордон, де активно підтримував збройну агресію Росії проти України, після чого його дистанційно завербували російські спецслужби.

У березні 2023 року він повернувся до України та намагався виявити можливі локації військових аеродромів з бойовою авіацією Збройних сил України. За даними СБУ, фігурантом виявився місцевий житель та активний користувач Telegram-каналу прокремлівського блогера Сергія Лебедєва, відомого під псевдонімом Лохматий — він був одним зі зв’язкових, через якого фігурант підтримував комунікацію з російською спецслужбою.

Зазначається, що Лебедєв перебуває у тимчасово окупованому Донецьку, де також працює на ФСБ, у червні СБУ заочно повідомила йому про підозру у держзраді та нейтралізувала мережу його інформаторів на Миколаївщині. Від початку повномасштабного вторгнення співробітники СБУ викрили 13 агентів цієї мережі. СБУ повідомляє, що фігурант під час листування з блогером він підтримував антиукраїнські наративи та передавав йому дані про дислокацію Сил оборони на території регіону.

Зазначається, що потрібні відомості він збирав через особисті контакти та з відкритих джерел, а також обходив та приховано фіксував місцевість з необхідними ворогу об'єктами. Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність російського інформатора і затримали його. Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з Лебедєвим.

Фігуранту повідомлено про підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114−2 Кримінального кодексу України). Йому загрожує до 12 років тюрми.


Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...