СБУ затримала мера Білгород-Дністровського як ватажка небезпечної банди, що тероризувало місцеве населення

Затримання мера Білгород-Дністровського повідомила деталі

Правоохоронці нейтралізували злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одещини. Банду очолював голова міськради одного з портових міст регіону. Про це 20 липня офіційно повідомила СБУ, зазначають Патріоти України.

Як повідомляють численні пабліки, йЙґдеться про міського голову Білгород-Дністровського Віталія Граждана. У будівлі міської ради проходять обшуки.

Зазначається, що фігуранти намагалися незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря.

Для цього бандити силою змусили власницю рекреаційного об’єкта відмовитися від 50% корпоративних прав на об'єкт. Після цього призначили на базу відпочинку «свого» директора, який почав шукати покупців на даний комплекс. Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися "віджати" у власниці решту 50% корпоративних прав.

Для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів.Саме вони мали переоформити турбазу на потенційних покупців.

Правоохоронці затримали очільника злочинного угруповання - мера - на гарячому, коли той отримував 30 тис. доларів США завдатку від покупців турбази.

Затриманому чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Вирішується питання щодо виду запобіжного заходу.

Триває розслідування. Фігурантам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...