СБУ затримала мешканку Харківщини, яка роздавала "гуманітарну допомогу" та газети від окупантів (фото)

Співробітники Служби безпеки України затримали у Харківській області 38-річну мешканку селища Шевченкове (Куп'янський район), яка працювала на російських окупантів. Про це повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

За даними слідства, жінка у серпні минулого року обійняла посаду виконуючої обов'язки так званого "територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) військово-цивільної адміністрації Куп'янського району (Шевченківське відділення)". Працювала вона до вересня 2022 року.

"На посаді "в.о. завідуючої центру" жінка фактично сприяла становленню і зміцненню російської влади на тимчасово окупованій території Куп'янського району", — зазначили в СБУ.

Зокрема, "очільниця" отримувала від адміністрації окупантів "гуманітарну допомогу" та організовувала її видачу населенню, створюючи вигляд "турботи" з боку окупантів. Також "центр", який очолювала жінка, розповсюджував пропагандистську газету загарбників "Харьков Z", де заперечували збройну агресію Росії проти України.

Крім того, жінка брала участь у нарадах керівництва "влади", проводила збори своїх підлеглих та приймала до "центру" нових співробітників.

Після деокупації колаборантка залишилася у Шевченковому, СБУ її викрила та затримала. Жінці оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Вона перебуває під вартою.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...