СБУ затримала на Харківщині агента росіян, який хотів підірвати залізницю (фото)

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського агента, який готував диверсії на об'єктах Укрзалізниці у Харківській області. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України.

Зазначається, що фігурант намагався підірвати лінії електроживлення залізничних колій та рухомого складу поблизу вузлової станції. Ним виявився місцевий житель, який працював на Головне управління Генштабу збройних сил Росії (ГРУ).

За даними СБУ, для вчинення серії вибухів він планував використати саморобний вибуховий пристрій. Інструкцію для його виготовлення в «домашніх» умовах фігурант дистанційно отримав від воєнної розвідки РФ.

Зазначається, що таким чином окупанти сподівались порушити логістику постачання пального та боєприпасів для Сил оборони на Лиманському напрямку. СБУ завчасно викрила ворожого агента, встановила особи його російських кураторів та їхні наміри, після чого затримали фігуранта на етапі підготовки підриву.

Затриманий також збирав інформацію про місця базування підрозділів ЗСУ в Харкові та Павлограді Дніпропетровської області, об'їжджаючи місцевість обох регіонів у темний час доби та фіксуючи локації українських військ.

За даними слідства, чоловік дистанційно координував свої дії зі знайомим — представником агентурного апарату російського ГРУ. Для комунікації вони використовували анонімні чати у месенджерах.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114−2 Кримінального кодексу України). Йому загрожує тюремне ув’язнення строком від п’яти до восьми років.

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...