СБУ затримала навідника російських ракет прямо на позиції бійців ЗСУ під Вугледаром (фото)

Служба безпеки України затримала навідника, якого звинуватили в наведенні вогню окупантів на позиції українських військових під Вугледаром. Якщо його провину доведуть — чоловіку загрожуватиме довічне. Про СБУ повідомила у Telegram у п’ятницю, 19 січня, передають Патріоти України.

За версією слідства, навідником виявився мешканець Вугледара, колишній керівник одного з відділів Донецької регіональної митниці. Напередодні повномасштабного вторгнення підозрюваний вийшов на пенсію та у грудні 2023 року почав співпрацювати із російськими спецслужбами.

Як зазначають правоохоронці, чоловік виконував завдання окупантів щодо переведення російських зенітно-ракетних комплексів С-300 на місця тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ в районі Вугледара. Для цього фігурант у перервах між обстрілами обходив місцевість, фіксуючи пункти базування українських захисників. Зібрані відомості він передавав окупантам через один з месенджерів у вигляді скриншотів карт і текстових файлів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у затриманого телефон із доказами його роботи на росіян. Підозрюваного взяли під варту. Йому повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Якщо провину чоловіка доведуть — йому загрожуватиме довічне ув’язнення.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...