СБУ затримала у Вінниці розвідника "ДНР" (фото)

Українська Служби безпеки затримала у Вінниці колишнього бойовика терористичної організації "ДНР". У місті він переховувався від правосуддя. Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що мешканець Донеччини ще 2014-го вступив до лав "розвідувальної роти" угруповання "Восток", яке контролював 1-й армійський корпус російських збройних сил. Він брав участь захопленні адміністративних будівель та ключових об’єктів критичної інфраструктури у Горлівці.

Втім, напередодні початку повномасштабного вторгнення РФ бойовик вирішив залишити ряди окупантів і переїхав до Вінниці, де переховувався. Втім, співробітники СБУ встановили місце його тимчасового проживання та затримали.

У фігуранта вилучено телефон, в якому він зберігав власні фото з бойових дій проти сил антитерористичної операції у Донецькій області. Зловмиснику повідомили про підозру за статтею "участь у терористичній групі чи терористичній організації". Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.


"Порушення Женевських конвенцій": Лубінець відреагував на відео зі знущаннями над українськими полоненими

неділя, 2 червень 2024, 23:52

Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернувся з офіційними листами до Міжнародного руху Червоного хреста та ООН, аби вони задокументували факти знущання військових РФ з українських полонених на Харківському напрямку. Про це Дмитро Лубінець повід...

Вирішили підтримати Палестину: Популярна туристична країна планує заборонити в'їзд на свою територію громадянам Ізраїлю

неділя, 2 червень 2024, 22:28

Мальдівська Республіка готується заборонити в'їзд на територію країни громадянам Ізраїлю. Про таке рішення президента країни Мохамеда Муіззу, ухваленого за рекомендацією кабінету міністрів, оголосив міністр національної безпеки та технологій Алі Іхсан,...