СБУ затримала в Києві колаборанта, який постачав окупантам будматеріали (фото)

Служба безпеки України затримала в Києві колаборанта, який постачав до Росії будматеріали для зведення фортифікаційних споруд на тимчасово окупованих територіях на півдні України. Про це СБУ повідомляє в понеділок, 1 квітня, в Telegram, передають Патріоти України.

У повідомленні зазначається, що фігурантом виявився власник декількох підприємств у Бердянську. Після захоплення міста він почав співпрацювати з окупантами.

Як повідомили в СБУ, колаборант постачав російським компаніям пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікацій. Насамперед протитанкових залізобетонних конструкцій, що відомі як «зуби дракона». Згодом фігурант приїхав до Києва, однак продовжував керувати «справою» в Бердянську.

Там він залишив своїх «помічників», які за його вказівкою «перереєстрували» підконтрольні місцеві підприємства за «законодавством» РФ, сплачуючи таким чином податки країні-агресору.

Колаборанту повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111−1 ККУ (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора). Йому загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...

Аншлаги Кобзона сьому добу поспіль, у ворога й посилена утилізація артилерії: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 травня

понеділок, 20 травень 2024, 8:05

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали: