СБУ затримала військового ЗСУ, який здавав позиції своїх побратимів та дані про ситуацію в українській армії (фото)

СБУ затримала військового ЗСУ, який здавав окупантам позиції своїх побратимів та інформацію про надходження військової техніки. Також він "зливав" росіянам аналітичні матеріали про ситуацію на фронті. Про це повідомляє СБУ, передають Патріоти України.

Росіяни завербували посадовця однієї із військових частин після початку повномасштабної війни Росії проти України. Він приховано збирав інформацію про переміщення українських військ та їхнє поповнення технікою і боєприпасами, зливав ворогу аналітичні звіти про ситуацію на фронті. Також зрадник повідомляв окупантів про плани бойових операцій Сил оборони на стратегічно важливій ділянці фронту.

Військового затримали під час спроби передати окупантам важливу інформацію про оперативну обстановку на одному з напрямків бойових дій. Під час обшуків СБУ виявила докази співпраці українського військового з росіянами. "На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Затриманий повністю визнав свою вину", - йдеться у повідомленні.

Чоловіка відправили під варту без можливості внесення застави.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...