"С*чка не захоче - кобель не скочить": Священик-депутат назвав жінок "недорозвиненими" через аборти

Священник Православної церкви України та депутат Полтавської міської ради від "Європейської солідарності" Олександр Дедюхін засудив жінок, які роблять аборти та вжив щодо них образливі висловлювання. Зокрема, він назвав їх "недорозвиненими" і пов'язав із приказкою "с*чка не захоче – кобель не скочить". Втім, останню фразу чоловік прибрав зі свого тексту після хвилі обурення у мережі. Думками з приводу такої гострої проблеми, як аборти, священнослужитель поділився на особистій сторінці у Facebook. Крім того, він висловив незгоду з обуренням тих, хто не поділяє його позицію, повідомляють Патріоти України.

"Вкотре переконуюсь, що в багатьох відсутні причинно-наслідкові зв'язки. Мені тут палко пишуть, мовляв, не можна вважати жінку лише інкубатором, матка – це її тіло, а всі противники абортів нехай забирають ембріони і ростять їх самі. Просто якщо хоча б на мить приспустити перетинки між звивинами, то можна дізнатися, що ембріон в матку потрапляє внаслідок певних дій, вчинених самою жінкою. І якщо ти вже дала згоду на одне, то, будь ласка, неси відповідальність", – написав Дедюхін.

Також він підкреслив, що відповідальність чоловіка за аборти, на його думку, є набагато більшою, оскільки в Україні нібито панує патріархат. "Купа образ та звинувачення мене у відсутності любові за те, що я сказав "недорозвинуті особистості". Я, наприклад, сам себе абсолютно об'єктивно вважаю недорозвинутою особистістю, бо мені свою особистість необхідно розвивати, і я це визнаю і над цим працюю. А ви, якщо такі розвинуті та просунуті, чого бентежитесь? Чому особисті та коменти бомбите своїми комплексами?" – продовжив свій допис священник.

На його допис одразу ж відреагувала народна депутатка від "Європейської солідарності" Ірина Геращенко. На своїй сторінці у Facebook вона написала, що українське суспільство є сексистським і живе за філософією "жінка завжди винна".

"У різних партіях є такі . На жаль, і в "ЄС". Європейські цінності – це повага, це право вибору, це толерантність. Попереду – довгий шлях і багато роботи, аби змінити суспільство. Іноді я дуже втомлююся доводити очевидні речі навіть в рідній партії, квиток якої я усвідомлено взяла. Але якщо промовчати, зробити вигляд, що я не помітила сексистського випаду в нашому колі – тоді немає що робити в політиці", – поділилася політикиня своєю думкою.

Геращенко додала, що аборти – надто важка і болюча соціальна, психологічна, освітня та економічна проблема, аби дозволяти говорити про неї в тій тональності, у якій це зробив Дедюхін. "Вона точно не вирішується заборонами та зверхністю щодо до жінок. Я була шокована, коли дізналася реальну статистику: найбільше абортів роблять сільські жінки, в яких часто немає доступу до контрацепції та медицини, які тягнуть на собі домашнє господарство і нерідко чоловіка-пияка, який і чути не хоче про контрацепцію. Дикунство, але й тут суспільство покладає відповідальність на жінку: а навіщо було виходити заміж за не принца, а не змогла перевиховати – сама винна. Та й розлучення не вітається нашим патріархальним суспільством, бо ж сім’я, діти, сама винна ... І це замкнуте коло", – вважає парламентарка.

Геращенко також висловила переконання у тому, що захист сімейних цінностей не має нічого спільного з приниженням жінки, забороною їй права вибору та нав’язуванням домострою. "Аборт – це стрес, шок, відчай для жінки. Мінімізувати їх потрібно через сексуальну освіту підлітків, пропаганду здорового способу життя, аби жінка усвідомила важливість свого здоров’я і мала доступ до якісної медицини, доступність контрацептивів, побудову економічно і соціально здорового суспільства, створення умов, аби могти поєднувати материнство та кар'єру", – запропонувала вона свій спосіб вирішення проблеми.

"Статистика безжальна: українські чоловіки в середньому приділяють 10 хвилин в день на виховання дітей. Про це святі отці не хочуть пост написати? Рівність, партнерство, взаємоповага в родині – тільки це створює здорове суспільство і є рецептом щасливої родини, де дітям добре. Домашнє насильство має жорстко каратися і засуджуватися суспільством. А це неможливо, поки нав’язується стереотип "жінка завжди сама в усьому винна", – підсумувала нардепка.

Ірина Геращенко

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...