Sea Breeze-2021 починається: Американський есмінець USS Ross рухається в Чорне море

До заходу в Чорне море готується ракетний есмінець USS Ross. Військовий корабель братиме участь в навчаннях Sea Breeze-2021. Про це йдеться в повідомленні в Twitter Шостого флоту ВМС США, зазначають Патріоти України.

"USS Ross здійснить свій міжнародний транзит через протоки (Дарданелли і Босфор, - ред.) в північному напрямку 26 червня 2021 роки для участі в 21 за рахунком навчаннях Sea Breeze. Корабель рухається з Військово-морської бази Суда-Бей, Греція, і нині перебуває в Середземному морі", - йдеться в повідомленні.

Майбутні маневри будуть включати морські операції, наземну фазу, водолазні операції, морські навчання з перехоплення, протиповітряної оборони, компоненту спеціальних операцій, протичовнової війни і пошуково-рятувальні операції.

Раніше стало відомо, що в навчаннях Sea Breeze-2021 візьме участь рекордна кількість країн. У маневрах планується задіяти десятки бойових кораблів, зокрема з США, інших країн НАТО і держав-партнерів альянсу.

Також повідомлялося, що Росія закликала США і НАТО відмовитися від навчань Sea Breeze-2021. Там вважають, що масштабність навчань Sea Breeze не відповідає реальним завданням безпеки в Чорноморському регіоні.

Ворог взяв "паузу": У ЗСУ повідомили, коли Росія знову може вдатися до масованих ударів по Україні

субота, 27 квітень 2024, 8:38

Агресорка Росія може знову завдати масованих ударів по Україні після того, як прибуде озброєння з пакета нової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш. передають Патріоти України. ...

"Згадаймо історію": "Для ворога настають дуже складні часи", - військовий експерт

субота, 27 квітень 2024, 8:26

Ситуація на фронті поки залишається складною, але у найближчій перспективі Сили оборони мають отримати й американську військову допомогу, і рекордний пакет від Великої Британії. Це вирівняє баланс сил на полі бою і допоможе українській армії ефективніш...