Себе у список "скормно" не вніс: В останні години на посаді Трамп помилував свого ексстратега, двох реперів та ще 70 людей

Президент США Дональд Трамп в останні години на посаді помилував 73 людей, серед яких його провідний колишній радник Стів Беннон, підозрюваний у шахрайстві, передають Патріоти України.

Про помилування у Білому домі повідомили за кілька годин до інавгурації Джо Байдена. Беннон був ключовим радником президента Трампа під час його кампанії 2016 року, а згодом - старшим радником та головним стратегом Білого дому. Він завершив роботу в адміністрації у серпні 2017 року.

У серпні минулого року Беннон був звинувачений у шахрайстві через кампанію збору коштів на підтримку будівництва стіни на кордоні між США і Мексикою.

Федеральна прокуратура звинуватила Беннона та ще декількох осіб у тому, що вони привласнили частину коштів із 25 мільйонів доларів, які збирали у рамках кампанії "Ми будуємо стіну". У прокуратурі підозрюють, що Беннон отримав понад 1 мільйон цих коштів через неурядову організацію.

Білий дім заявив, що Беннон був "важливим лідером консервативного руху і відомий своєю політичною кмітливістю". Трамп також помилував Еліота Бройде, який збирав кошти для кампанії Трампа і в минулому році визнав себе винним в порушенні іноземних законів про лобіювання.

Серед інших помилуваних - колишній мер Детройта Кваме Кілпатрік, який відбував 28-річний тюремний термін за звинуваченням в корупції, репери Ліл Уейн і Кодак Блек, які були притягнуті до відповідальності за правопорушення, пов'язані зі зброєю.

Американські ЗМІ підкреслюють, що при цьому Трамп вирішив не оголошувати помилування собі, членам своєї родини та своєму адвокату Руді Джуліані.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...