Сейм Латвії законодавчо відокремив Латвійську православну церкви від Московського патріархату

Сейму Латвії схвалив поправки до закону про Латвійську Православну церкву, які передбачають її самостійний і незалежний (автокефальний) статус. Про це повідомляє портал Delfi.

Цю ініціативу 5 вересня до парламенту подав президент Латвії Егілс Левітс. Сейм ухвалив документ за терміновою процедурою.

Закон встановлює порядок утвердження та усунення митрополита, архієпископів та єпископів. Юридичні зміни не стосуються канонічних питань, наголошується в інструкції до законопроєкту. Церква до 31 жовтня має привести статут у відповідність до нових вимог закону.

Перша критична ніч минула: Оновлено інформацію про стан Фіцо після операції

четвер, 16 травень 2024, 7:41

Фіцо добре переніс операцію . Операція прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо пройшла добре і його життю тепер начебто нічого не загрожує, заявив віцепрем'єр-міністр Томаш Тараба, передає Denník N. Тараба зазначив, що вірить у те, що Фіцо, який пере...

Куди поділася перша лінія оборони на Харківщині та хто відповідав за фортифікацію - заява ОВА

четвер, 16 травень 2024, 7:26

Після початку наступу російської армії на Харківщину 10 травня Сили оборони України відступили на декілька кілометрів вглиб території. За кілька днів війська РФ окупували десяток прикордонних сіл, перш ніж їх просування пригальмували українські захисни...