Секретар РНБО Данілов заявив, що підготовка РФ до нападу займе 3-7 днів

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що натепер на кордоні з Україною перебуває близько 120 тисяч військових РФ. Так, Кремль може почати провокації “будь-якої миті”. Про це йдеться в його інтерв’ю для Associated Press, зазначають Патріоти України.

Водночас секретар РНБО вважає, що для повноцінного вторгнення не обійтись без масштабної підготовки, яку легко помітять.

“Підготовчий період, який помітить увесь світ, може тривати від трьох до семи днів. Ми ще цього не бачимо. Ми чітко розуміємо, що відбувається, і спокійно до цього готуємося”, — сказав Данілов.

Крім того, секретар РНБО висловив жаль щодо рішення США, Великої Британії, Австралії, Німеччини й Канади про відкликання деяких дипломатів та утриманців з Києва. За його словами, цей крок “не був для нас приємним” і наголосив, що “ми не вважаємо, що тепер є загроза”.

“Ми не можемо допустити паніки в країні”, — зазначив Данілов.

Нагадаємо, під час розмови з західними журналістами Володимир Зеленський розкритикував Захід, який постійно попереджає про загрозу нової російської агресії. Ігноруючи застереження іноземних партнерів, глава держави запевнив, що безпекова ситуація в країні є не більш напруженою, ніж протягом попередніх років російської агресії

Крім того, Зеленський розкритикував західних партнерів України через евакуацію дипломатичних місій з Києва на тлі загрози військового вторгнення Російської Федерації.

До слова, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що тепер біля кордону з Україною перебувають прилизано 130 тисяч російських військових.

Як відомо, через зростання загрози російської агресії Велика Британія розпочала евакуацію працівників посольства з України, а Державний департамент дозволив від’їзд державних службовців США та членів їхніх сімей із посольства США в Києві.

Крім того, Японія закликала своїх громадян в Україні бути готовими до евакуації через небезпеку військового вторгнення Росії.

Знайшов, де шукати кохання та дружбу: На Росії арештували американського вояка, який приїхав на романтичну зустріч

вівторок, 7 травень 2024, 9:32

Минулого тижня в Росії затримали американського військовослужбовця, який приїхав у російський Владивосток на зустріч з жінкою, з якою мав романтичні стосунки, повідомляє NBCNews з посиланням на речника армії США . За словами чотирьох американських чин...

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

вівторок, 7 травень 2024, 8:30

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну...