Секретар РНБО пояснив, чому евакуацію українців не провели до початку вторгнення РФ

Секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов пояснив, чому влада не стала проводити евакуацію українців до початку повномасштабної війни. За його словами, для вивезення громадян потрібно було знати точне місце, куди нападе Росія. Про це повідомляє видання "Українська правда". Чиновник наголосив, що люди, які ставлять подібні питання, просто не уявляють масштабів бойових дій, передають Патріоти України.

"На сьогодні йде війна, і в нас є території, де влада благає: "Давайте, їдьте!" – а вони не хочуть цього робити. Коли люди сидять і роздумують: "От, треба було евакуювати..." Ну, послухайте, для цього потрібно було чітко розуміти, що це буде саме тут. Ми мали евакуювати всю країну?" – зазначив він.

На думку Данілова, ніхто навіть уявити не міг, що російські війська будуть вчиняти такі звірства з мирним населенням, як це відбувалося у Бучі. "Це просто виходить за межі будь-якого здорового глузду", – наголосив чиновник. "А те, що готувалися, це було цілком зрозуміло, тому що багато було і рішень РНБО з цього приводу, було багато навчань, було сформовано офіцерський склад усіх батальйонів тероборони. Ми тут разів сім проводили наради", – додав він.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...