Секретар РНБО пояснив, чому підозрюваний у держзраді кум Путіна досі сидить у Верховній Раді, а не в слідчому ізоляторі

Доки триває розслідування щодо державної зради народних депутатів від ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака, їх неможливо позбавити депутатських мандатів. Про це в інтерв’ю LB.ua заявив секретар СНБО Олексій Данілов, зазначають Патріоти України.

"Ця справа знаходиться в Службі безпеки України. Рішення про процесуальні дії приймають слідчі. Я не можу зараз щось за них говорити. Просто наголошую: далі буде", – пообіцяв високопосадовець.

Данілов розповів, що запровадження санкцій проти Медведчука та Козака готувалося різними правоохоронними структурами від 6 до 8 місяців.

"Це не такий процес, який можна зробити за день-два, це кропітка робота, яка передбачає збір інформації, її перевірку, верифікацію тощо", – пояснив секретар РНБО.

За його словами, Рада нацбезпеки не єдиний орган, який займається цим питанням.

"Є Служба зовнішньої розвідки, яка нам допомагає, Головне управління розвідки Міністерства оборони, Служба безпеки, величезна кількість інституцій, які спільно з нами виконують державну справу. І вважати, що за цим стоїть тільки РНБО – не зовсім коректно", – наголосив Данілов.

Також він зазначив, що бізнес Медведчука почав іти вгору після окупації Криму і Донбасу.

"Після того, як Російська Федерація здійснила акт агресії: захопила Крим, почала війну на території Донецької, Луганської області. Раптово бізнес кума Путіна йде вгору в Україні – це нонсенс. Неприпустимі речі", – вважає секретар РНБО.

За словами Данілова, профільні органи це розслідують.

"Єдине можу сказати, що, як ви знаєте, було прийнято рішення з умовною назвою "Труба", коли наша з вами спільна власність з незрозумілих причин почала працювати на певну структуру, афілійовану безпосередньо з Російською Федерацією. У нас війна, а тут такий гешефт", – підкреслив він.

Крім того, секретар РНБО пояснив, чому санкції ввели й щодо дружин Медведчука і Козака.

"Щодо дружин. Є публічний виступ Медведчука, де він наголошував на тому, що з урахуванням уведених проти нього американцями санкцій він переписав усе на свою дружину. Не треба було нічого переписувати на дружину, тоді б вона не була під санкціями. Це саме стосується й Козака", – додав Данілов.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...