Секретар РНБО заінтригував заявою про українські боєприпаси, які невдовзі з’являться на фронті

Український оборонно-промисловий комплекс набирає обертів і невдовзі результати цієї роботи будуть відчутними, коли боєприпаси надійдуть на лінію фронту. Про це заявив секретар РНБО України Олексій Данілов в ефірі “Українського Радіо”, передають Патріоти України.

За його словами, у питання забезпечення зброєю, попри постійну співпрацю з західними партнерами, які не залишать Україну сам на сам із РФ у цій війні, покладатися потрібно насамперед на власні виробничі потужності.

“Усі питання будуть вирішуватися і вже вирішуються частково за рахунок того, що наш оборонно-промисловий комплекс набирає обертів. Додаткові потужності у виробництві, які фактично щомісяця ми маємо саме на території нашої країни, — це робота, яку ніхто не бачить, тому що вона є дуже специфічною. Проте зроблена величезна робота для того, щоб ми на сьогоднішній день мали ті спроможності, які найближчим часом будуть нам допомагати на фронті”, - наголосив секретар РНБО.

Олексій Данілов також розкритикував позицію канцлера Німеччини Олафа Шольца, який знаходить відмовки, щоб не передавати Україні далекобійні ракети Taurus, нагадавши, що Британія і Франція вже надали таке важке озброєння, а Швеція отримує замовлення на мільярди доларів. Вся ця зброя, за його словами, ефективно проявила себе на фронті, а не застосовувалася для міфічних “ударів по Москві”.

“Якщо Шольц хоче завалити свою промисловість, залишити бізнес Німеччини без замовлення, то він далі може робити вигляд, що ми когось будемо атакувати. Ми захищаємо свою землю і звільняємо тільки її, в нас немає зазіхань на землю Росії і ми до них не приходили”, - наголосив Данілов, висловивши сподівання, що невдовзі це зрозуміє Шольц та його оточення.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...