Секретар РНБО зізнався, хто наполіг на подальшій обороні Бахмута

Військове командування в особі головкому Валерія Залужного і командувача Сухопутними військами Олександра Сирського підтверджує доцільність подальшої оборони Бахмута. Про це заявив Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Ми розуміємо, що це когось дратує, хтось вважає, що ми маємо поступатися. Але це наша земля, і ми не маємо права її не боронити. Якщо ж нашими військовими будуть ухвалені ті чи інші рішення, то вони будуть проговорені на Ставці, тоді будемо ухвалювати ті чи інші дії", — заявив Данілов.

Глава РНБО підкреслив, що оборона Бахмута дозволяє знищувати "величезну кількість терористів", тому місто залишається дуже важливою і навіть ключовою точкою для Сил оборони.

"Принаймні до того періоду, до початку інших військових дій для нас Бахмут є дуже важливою фортецею", — заявив Данілов.

Битва за Бахмут - поточна ситуація

За даними незалежних спостерігачів з Інституту вивчення війни, російські окупанти втрачають наступальний потенціал у битві за Бахмут. Вже зараз темпи просування у них найнижчі за останні три місяці.

Однак ситуація все одно залишається в рамках негативної для України динаміки. За словами секретаря Комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони і розвідки Романа Костенка, щоб врятувати Бахмут від захоплення в найближчі тижні або місяці, ЗСУ повинні перейти в наступ на іншій ділянці і відволікти сили окупантів.

Але навіть відхід українських сил з Бахмута не стане катастрофою для України. ЗСУ просто займуть оборону на наступному рубежі, де все почнеться з початку, але на більш вигідних умовах для України.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...