"Секретний Кіля" знає все: Азаров розповів подробиці втечі шефа Януковича

Сам тодішній прем'єр, поки Легітимний вивозив з Межигір'я КАМАЗами мільярди баксів, тікав у московський екзиль з маленьким до сліз портфельчиком, де, за повідомленнями, було якихось $200 000.

Колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров розповів, що екс-президент Віктор Янукович виїжджав з країни нібито під страхом смерті. За його словами, він насилу вибрався з Адміністрації президента. Крім того, Азаров заявив, що також складно було покинути столицю главі АП Андрію Клюєву. На той час екс-прем'єр вже втратив зв'язок з політиками. Про це він повідомив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Як стало відомо, в той момент Азаров не міг додзвонитися ні до міністра внутрішніх справ, ні до глави Служби безпеки. Тому вони всі виїхали в Межигір'я. "І Служба охорони президента, яка мала у своєму розпорядженні свою розвідку, доповіла, що рухається велика юрба на Межигір'я - близько 5 тисяч осіб. І в складі цієї юрби спеціально підготовлена група, яка повинна була після захоплення Межигір'я знищити фізично Януковича", - зазначив політик.

За словами екс-прем'єра, Межигір'я було досить добре захищене, так як охорона була серйозна, але, на думку Азарова, тоді було б жертв понад 100 осіб. Він підкреслив, що територія резиденції дуже велика, тому в будь-якому випадку потрібно було б застосовувати зброю на ураження і було б кровопролиття. Політик додав, що Янукович про це знав, тому прийняв рішення про евакуацію в Харків. "Коли він прибув до Харкова, стало ясно, що влада захоплена тими, хто організував державний переворот. Це стало ясно всім на місцях, особливо керівникам силових структур", - повідомив Азаров.

Політик повідомив, що відразу ж після відльоту екс-президента Рада незаконно призначила нових голів СБУ та міністра внутрішніх справ. "Відразу ж пішли команди в обласні управління, місцеві керівники завагалися. І відразу ж були вислані загони в Харків, Донецьк, завдання яких була знищити Януковича. Ось звідси пішли метання Януковича. Спочатку йому сказали, що не гарантують безпеку виступу на з'їзді в Харкові. Він полетів до Донецька. Там теж було небезпечно, виїхав до Криму, і почалися ось ці ось його метання", - сказав екс-прем'єр.

Азаров підсумував, що всього цього можна було не допустити, якби з самого початку Янукович вжив би досить жорсткіх заходів в реалізації своїх конституційних прав як президент.

Джерело: Страна

Відпрацювали потужно: Бійці ЗСУ показали відео знищення техніки і десанту окупантів у Донецькій області

четвер, 2 травень 2024, 10:53

Бійці 47-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, які діють на відрізку фронту в Донецькій області, зупинили чергову спробу російських окупантів прорвати оборону українських захисників. Ворожий штурм було зупинено, загарбники зазнали втрат в особовому скл...

Провокують катастрофу: Окупанти обладнали пускові майданчики для своїх БПЛА біля шостого реактора ЗАЕС

четвер, 2 травень 2024, 10:30

Підрозділи активних дій ГУР МО України здобули докази використання окупантами дронів-камікадзе над ядерними реакторами захопленої Росією Запорізької атомної електростанції, про це повідомляє ГУР, передають Патріоти України. Відео з ворожого fpv-безпіло...