Секвестр держбюджету проти "кінця епохи бідності": Шалені річні премії і нова зарплата українських міністрів (інфографіка)

В той час як через недовиконання держбюджету 2019 уряд зарізав фінансування ряду соціальних статей, дуже контрастною стала новина про астрономічні преміальні "за хорошу роботу" і підвищення ЗП урядовців

Перед новим роком міністри різко підняли собі заробітні плати. У деяких чиновників за грудень вони досягли до 400 тис. гривень. Вони виписали собі премії, надбавки, а також допомогу на оздоровлення та на вирішення соціально-побутових проблем. У зв'язку з цим у середу, 15 січня, міністрів викличуть на засідання фракції "Слуга народу".

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заробив 76 тис. гривень. Зарплата міністра юстиції Дениса Малюськи становила 226 тис. гривень, його заступників - від 90 тис. до 153 тис. гривень.

Міністр оборони Андрій Завгороднюк отримав 97,2 тис. гривень, його заступники - від 120,6 тис. гривень, а держсекретар - 214,5 тис. гривень.

Зарплата міністра соцполітики Юлії Соколовської склала - 217 тис. гривень, її заступників -від 65,4 тис. до 168 тис. гривень, держсекретаря - 60,3 тис. гривень.

Міністр культури Володимир Бородянський заробив 112,9 тис. гривень, його заступники від 139 до 405 тис. гривень, держсекретар - 497,7 тис. гривень.

Міністр з питань ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда заробила 159 тис. гривень, її заступники - від 55 тис. до 205 тис. гривень, держсекретар - 151 тис. гривень.

Заробітна плата міністра закордонних справ Вадима Пристайка становила 234 тис. гривень, його заступників - від 45 тис. гривень до 96 тис. гривень, держсекретаря - 128 тис. гривень.

Зарплата міністра Кабінету Міністрів Дмитра Дубілета становила скромних 17,5 тис. гривень.

Віце-прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заробив 85 тис. гривень.

Віце-прем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заробив 87 тис. гривень.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...