Селезньов пояснив, яка зброя дала б змогу ЗСУ знищити Кримський міст

Знищити Кримський міст українські війська могли б насамперед крилатими ракетами Taurus, а також балістичними ATACMS з бойовою частиною осколково-фугасного типу і дальністю до 300 км. Поки партнери не поспішають передавати Україні таке озброєння, однак Сили оборони частково вже виконують завдання з деокупації Криму іншими засобами. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

За його словами, прогнозування щодо руйнування Керченського мосту – "історія вкрай невдячна", оскільки досі невідомо, коли та в яких обсягах партнери нададуть Україні військово-технічні засоби для реалізації цього плану.

"Ми бачимо чітку позицію уряду Німеччини, вони не готові передавати нам Taurus, а саме вони є ключовим елементом, який дозволить нам серйозно пошкодити і навіть знищити Керченський міст. Не поспішають і наші американські партнери ухвалювати відповідне рішення щодо передачі нам ракет ATACMS з бойовою частиною осколково-фугасного типу і з можливістю їх запуску на відстань до 300 кілометрів", – сказав Селезьнов.

Зі слів експерта, відповідні політичні рішення можуть бути ухвалені не раніше ніж у третій декаді січня, а технічно реалізовані – вже в лютому, і до того часу "прогнозувати знищення Керченського мосту було б некоректним".

Водночас Селезньов зазначив, що частково Сили оборони вже виконують завдання щодо Криму наявними засобами.

"Давайте згадаємо слова американського генерала Бена Годжеса, який є прихильником такого варіанта вирішення ситуації щодо Криму: перше – знищення Керченського мосту, друге – системне та методичне знищення ворожого військового потенціалу у Криму та Севастополі. Власне, частина цих процесів уже відбувається. Українська армія використовує інші ресурси – ті самі ракети Storm Shadow, безпілотні платформи, дрони-камікадзе морського та повітряного базування", – сказав експерт.

При цьому він наголосив, що українським захисникам необхідні ресурси для повного знищення сил окупантів на захопленому ними півострові.

"Для того, аби працювати системно, методично і в повному обсязі – як ми знаємо, у Криму як мінімум 232 військові об'єкти, максимум яких зосереджено на головній базі Чорноморського флоту в Севастополі, – щоб знищити всю цю військово-технічну інфраструктуру, необхідні ресурси", – пояснив Селезньов.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...