Селяни - господарі в себе: Зеленський підписав указ про передачу сільгоспземель у користування громадам

Місцева влада зможе використовувати землю на власний розсуд і отримувати гроші від землекористування.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про передачу сільськогосподарських земель із державної власності у комунальну — тепер ними можуть користуватися громади. Про це повідомляє Офіс президента, передають Патріоти України.

За словами Зеленського, з 26 жовтня 2020 року новостворені громади зможуть отримати землю «з центру на місця» та вільно розпоряджатися нею. Він зазначив, що загалом громади отримають у власність понад 2 млн гектарів.

Тобто місцева влада зможе використовувати землю на власний розсуд і отримувати гроші від землекористування.

Ринок землі в Україні

Верховна Рада України ухвалила закон про запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення. Він надає власникам сільгоспземлі право на продаж своїх ділянок (паїв), а також право купувати землю. Раніше люди могли передавати землю лише шляхом довгострокових договорів оренди, які часом укладалися на десятки років.

Також право на продаж сільгоспземлі відкриває можливості для її використання у якості застави для кредиту. Водночас продати землю з комунальної власності новий закон не дозволяє. «Важливо, що закон забороняє продаж земель комунальної власності. І це — гарантія, що наступні покоління українців залишатимуться господарями своєї землі», — нагадав про це Зеленський.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...