Селять у покинутих приміщеннях колгоспів: Стало відомо, скільки мобілізованих з РФ готуються розмістити у Білорусі

Зброю Лукашенко союзникам теж підкине

Влада Білорусі дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам ЗС РФ у мобілізації

У Білорусі готують місця для розміщення 20 тис. мобілізованих військових з Російської Федерації. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За словами Маляр, в результаті поповнення, співвідношення «досвідчених» та «молодих» військових має скласти 1 до 5. Як пише Маляр, для розміщення планується використати існуючі військові фонди, а також цивільні приміщення і будівлі.

«Під ці потреби передають склади, ангари та інші приміщення покинутих сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств. Відповідні вказівки було надано ЗС Білорусі та місцевим радам», – каже вона.

Після збільшення штату підрозділи використовуватимуть російську військову техніку зі складів на території Білорусі. «Також планується посилення за рахунок техніки та озброєння, знятих зі зберігання на території РФ. Брак техніки для перевезення особового складу окупаційних військ планується поповнити шляхом мобілізації цивільних вантажних та легкових автомобілів», – додала вона.

Крім того, влада Білорусі дала вказівку правоохоронним органам сприяти представникам ЗС РФ у мобілізації російських громадян, які нещодавно заїхали на територію країни.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...