Семеро осіб та ще одна: СБУ заявила про затримання терористичної групи, яка планувала вбивства політиків в Україні

За словами голови СБУ, загалом з початку 2017 року на території України з РФ та так званої «ДНР» було направлено кілька автономно діючих диверсійно-терористичних груп.

СБУ затримала терористичну групу. Ілюстрація: соцмережі.

Голова Служби безпеки Василь Грицак заявив, що СБУ припинила діяльність на території України диверсійної терористичної групи спецслужб РФ, яка направлялась для здійснення політичних вбивств та ліквідації офіцерів українських спецслужб. Про це Грицак повідомив на брифінгу в Києві, передають Патріоти України.

«СБУ офіційно повідомляє, що припинено діяльність на території нашої держави диверсійно-розвідувальної терористичної групи спецслужб РФ у складі 7 осіб. Всі вони затримані та заарештовані», - заявив він.

Грицак зауважив, що сьогодні вранці «ми закінчували черговий етап цієї операції і було затримано ще одну особу, яка сприяла діяльності цієї терористичної групи на території нашої держави». За словами голови СБУ, загалом з початку 2017 року на території України з РФ та так званої «ДНР» було направлено кілька автономно діючих диверсійно-терористичних груп.

«Ці групи направлялися військовою розвідкою РФ для здійснення політичних вбивств та ліквідації офіцерів українських спецслужб. Одна з таких груп 27 червня 2017 року вчинила зухвалий злочин – теракт, в результаті якого загинув генерал військової розвідки – Максим Шаповал. За аналогічним сценарієм – 4 квітня 2018 року під час спроби закладання вибухового пристрою під автомобіль українського військового розвідника ставався самопідрив», - додав Грицак.

Джерело: УНІАН

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...