Сенат США оприлюднив довгоочікуваний законопроєкт з допомогою для України. Байден рішуче підтримав документ

Тиск на трампістів Джонсона у палаті Представників посилюється, адже фінальну крапку в ухваленні законопроеккту ставити в нижній палаті Конгресу

Сенат Сполучених Штатів оприлюднив деталі законопроєкту, який передбачає спільну допомогу вартістю $118 млрд.

Він включає виділення понад $60 млрд Україні і $14,1 млрд - Ізраїлю. Також туди входить фінансування охорони південного кордону, повідомляють ЗМІ.

Голосування призначене на 7 лютого у Сенаті.

Дія документа - до 31 грудня 2024 року.

Гроші для України розподілені наступним чином:

$19,85 млрд на озброєння і техніки США, наданої Україні з запасів Пентагону;

$13,8 млрд для закупівлі озброєння та боєприпасів з оборонно-промислової бази США;

$14,8 млрд на продовження навчання українських військових, обмін розвідданими та інші заходи підтримки;

$7,85 млрд на пряму бюджетну підтримку України;

$1,58 млрд на підтримку розвитку української економіки у пріоритетних секторах.

Президент США Джо Байден закликав сенаторів якнайшвидше проголосувати за представлену Сенатом двопартійну угоду про національну безпеку.

Джо Байден заявив, що він її "рішуче" підтримує. Президент США закликав сенаторів якнайшвидше проголосувати за представлену Сенатом двопартійну угоду про національну безпеку, в якій на допомогу Україні передбачено 60 млрд доларів. Відповідну заяву Байдена у неділю, 4 лютого, публікує сайт Білого дому.

"Зараз ми досягли згоди щодо двопартійної угоди про національну безпеку, яка включає найжорсткіший і найсправедливіший набір прикордонних реформ за останні десятиліття. Я рішуче підтримую її", - заявив Байден.

Він зазначив, що двопартійна угода про національну безпеку також стосується двох інших важливих пріоритетів.

"Вона дозволить Сполученим Штатам продовжувати нашу життєво важливу роботу разом з партнерами по всьому світу, відстоювати свободу України і підтримувати її здатність захищатися від російської агресії. Як я вже говорив раніше, якщо ми не зупинимо апетит Путіна до влади і контролю в Україні, він не обмежиться лише Україною, і ціна для Америки зросте", - йдеться у заяві.

Байден також зазначив, що ця угода також надає Ізраїлю те, що йому потрібно для захисту свого народу і захисту від терористів ХАМАС. І вона забезпечить життєво необхідну гуманітарну допомогу для палестинського народу.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...