Сенатор-республіканець звинуватив Грузію у поставках чипів до РФ, у Тбілісі відреагували

Грузія звернулася до Сполучених Штатів Америки щодо доказів постачання Росії чіпи в обхід санкцій. Відповідна заява на адресу країни пролунала на спеціальних слуханнях постійного підкомітету Сенату США з розслідувань при комітеті з внутрішньої безпеки. Про це пише NewsGeorgia, передають Патріоти України.

Старший член підкомітету, сенатор-республіканець Рон Джонсон, висловив думку, що за допомогою Грузії та ще кількох країн американські мікросхеми потрапляють у російські системи озброєнь. Після цього Служба доходів міністерства фінансів Грузії звернулася до американських колег і зажадала роз'яснень, на підставі яких доказів були зроблені зазначені заяви з приводу Грузії. «У разі існування конкретних доказів, просимо американську сторону поділитися ними з грузинською стороною», – йдеться в заяві.

Водночас у міністерстві фінансів країни стверджують, що озвучена на слуханнях статистика торгівлі між Грузією та США «не відображає реальні дані». «Служба доходів ще раз заявляє, що Грузія повністю дотримується вимог, передбачених міжнародними санкціями, і працює за цим напрямом у координації з міжнародними партнерами», – сказано в заяві.

Зазначається, що 27 лютого постійний підкомітет Сенату США з розслідувань при комітеті з внутрішньої безпеки провів спеціальне слухання, щоб з'ясувати, як американські мікросхеми потрапляють у російські системи озброєнь.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...