Сербські ЗМІ запустили фейк про "українських найманців" на протестах проти карантину у Белграді (скріншот)

Українські дипломати офіційно заявили, що держава Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в Сербії.

Українське посольство в Сербії спростувало інформацію про причетність українців до протестів у Белграді, яку опублікували в одному з місцевих ЗМІ та розтиражували російські медіа. У заяві, оприлюдненій на сайті посольства, дипломати закликали сербські ЗМІ не поширювати неправду, повідомляють Патріоти України.

"У ці дні через російські і проросійські інформаційні ресурси в інформаційному просторі Сербії поширюється інформація про нібито "українські сценарії" і причетність українців до подій у Сербії", – йдеться у заяві.

Дипломати офіційно заявили, що держава Україна жодним чином не втручається у внутрішньополітичну ситуацію в Сербії. "Посольство України не має інформації про участь громадян України в останніх подіях у Сербії", – повідомили у відомстві.

Посольство не назвало публікацій, про які йде мова. Але деякі російські ЗМІ передрукували матеріал сербського видання Alo. Воно повідомило, що в протестах у Белграді нібито брали участь найманці корпорації Blackwater, громадяни Сербії, які брали участь у війні в Україні проти росіян і сепаратистів. Публікація вийшла під заголовком "Найманці з України знищили Белград! Нове одкровення про руйнівні протести демонстрантів".

Українка вважає, що її однопартієць занадто щедрий до її земляків: Конгресвумен-республіканка Спартц пропонує значно скоротити допомогу Україні з законопроєкту Джонсона

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:15

Уродженка України, конгресвумен Вікторія Спартц подала до законопроєкту про додаткове фінансування України правки, які передбачають скорочення частини військової та всієї фінансової допомоги. . Одна з правок Спартц пропонує виключити із законопроєкту ...

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...