Серед них екс-регіонал: Зеленський назвав кандидатів на пост міністра освіти

Президент пояснив свою позицію тим, що колись "людей змушували" вступати у Партію регіонів.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що колишній член Партії регіонів Сергій Шкарлет є претендентом на посаду міністра освіти та науки, повідомляють Патріоти України.

За словами Зеленського, на посаду міністра освіти і науки претендують чотири кандидати, один з яких – колишній член Партії регіонів, ректор Чернігівського технологічного університету Сергій Шкарлет. Президент розповів, що зустрівся з ректорами українських вищих навчальних закладів і вони назвали йому три кандидатури: ректора Чернігівського технологічного університету Сергія Шкарлета, керівника апарату Офісу президента Олексія Дніпрова та депутата від «Слуги народу», главу комітету Ради з питань освіти Сергія Бабака.

Зеленський зазначив, що Шкарлет дійсно був членом Партії регіонів. «Він сказав: ну слухай, тоді всіх вчителів заганяли в Партію регіонів. Він сам в 2013 році вийшов з партії, тому що внутрішньо людина була проти цього», – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що партія «Слуга народу» підтримала б Бабака, але для цього «він повинен визначитися». Він додав, що також розглядається кандидатура Олександри Антонюк. «Олександра Антонюк, є кандидатура. Я вважаю, що вона дуже гарна, і могла б очолити саме напрямок науки. Вона може бути міністром», – сказав президент.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...