Серед загиблих є українці: Зеленський відправив рятувальників у Туреччину розбирати завали

У Туреччині 6 лютого стався жахливий та руйнуючий все на своєму шляху землетрус. Під завалами досі можуть залишатися люди. Президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провели термінову розмову. Зеленський пообіцяв відправити українських рятувальників, які будуть задіяні під час розбору завалів, передають Патріоти України.

"Українські фахівці мають відповідний досвід у подоланні наслідків природних катастроф і прибудуть до постраждалих регіонів у найкоротший час", - написав Володимир Зеленський.

Прем'єрміністр України Денис Шмигаль вже дав розпорядження про відправлення рятувальників у Туреччину. Загалом на допомогу прибудуть 87 рятувальників, серед яких 10 членів екіпажів літаків Ан-32 та Ан-36.

"Міністерству економіки разом з Міністерством фінансів, Міністерством внутрішніх справ та Державною службою з надзвичайних ситуацій опрацювати питання відшкодування витрат, пов’язаних з наданням Турецькій Республіці допомоги в ліквідації наслідків землетрусу", - йдеться у тексті указу.

Речник МЗС України Олег Ніколенко підтвердив, що внаслідок землетрусу в Туреччині загинуло двоє громадян України.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...