Серед звільнених - герої оборони Маріуполя: Україна за посередництва ОАЕ сьогодні повернула з російського полону 95 захисників (відео)

Україна повернула з російського полону 95 захисників. Це воїни Збройних сил України, Національної гвардії та прикордонники. Про це заявив президент Володимир Зеленський, повідомляють Патріоти України.

"Вдячний нашій команді, яка займається обмінами, та Об’єднаним Арабським Еміратам - за посередництво в цьому звільненні. Хоч би як складно це було, шукаємо кожного, хто може бути в полоні. Маємо повернути всіх", - зазначив він.

Своєю чергою омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що загалом з російського полону вдалося повернути 3405 українців від початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Далі повернуті воїни поїдять, отримають чистий одяг, їх оглянуть лікарі, призначать необхідне лікування та реабілітацію. Дякуємо ОЕА за допомогу в поверненні наших воїнів. Україна вкотре підтверджує своє прагнення повернути всіх своїх громадян на рідну землю і працює у цьому напрямку", - підкреслив він.

Координаційний штаб з питань поводження з полоненими повідомив, що з російського полону вдалося звільнити 49 воїнів ЗСУ, включаючи учасника "повітряного мосту", який добровільно зголосився летіти на гвинтокрилі до "Азовсталі" для допомоги заблокованим підрозділам, та двох з Повітряних сил.

Також звільнено 21 нацгвардійця, 10 військових моряків, сімох з Сил територіальної оборони, п’ятьох прикордонників, двох з Державної спеціальної служби транспорту і одного оборонця з добровольчого формування територіальної громади.

Усі звільнені цього разу - чоловіки: 88 рядових та сержантів, сім офіцерів. Серед хлопців, які отримали свободу, 23 особи боронили Маріуполь (з них тринадцятеро - оборонці "Азовсталі"), 41 воював на донецькому напрямку, по дев’ятеро - на луганському та запорізькому, по троє – на херсонському та харківському.

Один зі звільнених моряків на момент початку вторгнення перебував у Київській області та одразу приєднався до оборони свого селища від окупантів у складі Макарівської ТрО. Під час надання гуманітарної допомоги мешканцям місцевої громади він потрапив у полон до російських військовослужбовців-бурятів.

Багато українських бійців, які повертаються, страждають від наслідків поранень та мають хронічні захворювання, що потребують тривалого лікування. Більшість із них перебувала в полоні країни-агресорки з 2022 року. Серед звільнених також є оборонець, який вважався зниклим безвісти.

Підписуйся на сторінки UAINFO Facebook, Telegram, Twitter, YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter



війна

ЗСУ

полон

повернення

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

ІНШІ НОВИНИ ПО ТЕМІ

  • "М'ясні штурми" на паузі: окупанти під Покровськом просуваються зі значними втратами

    17.07.2024
  • F-16, Mirage 2000-5, Gripen: аналітики розповіли, наскільки незвичайний такий "зоопарк"

    17.07.2024
  • РФ втрачає перевагу в артилерії: як змінилося використання боєприпасів на фронті

    17.07.2024

Правила коментування ! »

Комментарии для сайта Cackle

НОВИНИ

Сі Цзіньпін міг перенести інсульт, – соцмережі. ВІДЕО

65 0

"М'ясні штурми" на паузі: окупанти під Покровськом просуваються зі значними втратами

55 0

F-16, Mirage 2000-5, Gripen: аналітики розповіли, наскільки незвичайний такий "зоопарк"

99 0

Коноплянка оголосив про завершення кар'єри та розповів, чим займатиметься далі

78 0

Україна повернула з російського полону 95 захисників. ВІДЕО

182 0

РФ втрачає перевагу в артилерії: як змінилося використання боєприпасів на фронті

250 0

Вихід ЗСУ з Кринок: експерт пояснив необхідність такого кроку та як це вплине на окупантів

331 0

Карма в дії? Як південь РФ різко опинився

Велика небезпека: Є припущення, що ворог зробив переорієнтацію з крилатих ракет на балістичні, - Defense Express

середа, 18 вересень 2024, 16:59

Військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков припустив, що росіяни могли зробити переорієнтацію виробничих потужностей із крилатих ракет на балістичні. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Якщо ми г...

Встановлено рекорд? Коваленко розповів, скільки fpv-дронів і "Шахедів" запустили росіяни у вересні

середа, 18 вересень 2024, 16:24

Застосування російськими окупаційними військами Shahed-131/136 (Гербера), fpv-дронів і ББ «Ланцет» за два тижні вересня проаналізував Олександр Коваленко, передають Патріоти України. За два тижні вересня 2024 року російські окупанти застосували 555 дро...