Сергій Притула розповів, як Кіра Рудик "бортонула" його в "Голосі"

Хто б міг подумати, що через пів року після парламентських виборів, на чолі "партії надії" опиниться невідома широкому загалу особа, котра після відставки Вакарчука рішуче прибере владу до своїх рук, розганяючи незгодних не зважаючи на авторитет

Голова партії "Голос" Кіра Рудик відмовила волонтеру Сергію Притулі в очолюванні київського осередку партії. Про це Притула розповів в інтерв'ю BBC News Україна, зазначають Патріоти України.

"У грудні я запропонував керівництву партії дозволити мені очолити київську організацію, що було б логічним продовженням кампанії.

Мерські вибори не виграли, але фракція з дев'яти осіб у Київраді з'явилася не в останню чергу завдяки моїм зусиллям. І я готовий нести відповідальність за їхню роботу за умови, що свою діяльність вони погоджують зі мною.

Станом на грудень керівник Київської міської організації - це була моя амбіція. Проте мені відмовили.

Це прерогатива голови партії за погодженням із політрадою. Я спілкувався з нею. І вона відмовила", - розповів волонтер.

"Мені потрібна була якась номінальна посада, адже я не міг бути просто "класний пацан із партії "Голос". Запропонували заступника голови - ця посада не мала аж надто багато повноважень, відповідальності - трохи, так", - пояснив Притула.

Він є рядовим членом "Голосу".

"Коли голова партії починає розказувати про якісь можливі коаліційні історії зі "слугами" - вибачте, це дещо не те, під чим ми підписувалися, коли заходили на борт корабля з назвою "Голос". Якщо одна людина помиляється в тому, куди має рухатися партія, то на це має бути належна відповідь від решти партійців", - сказав Притула.

"Люди мене запитували: у тебе є бажання очолити партію, якщо ми вирішимо на з'їзді переобрати керівництво? Я сказав, що амбіція в мене є й цього не заперечуватиму. Але якщо хтось вважатиме, що постать Притули достатньо контроверсійна, що я не потягну партію й мені краще бути на інших позиціях - питань немає. Оберіть будь-якого іншого функціонера, до якого є довіра партійців", - заявив волонтер.

У лютому партія "Голос" повідомила, що Сергій Притула вийшов із її політради.

На виборах мера Києва торік у жовтні він посів 3-тє місце. За нього проголосували 7,87% виборців.

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...