Сергій Притула відкрито виступив проти керівництва "Голосу": Кіру Рудик і її оточення звинувачують в антидемократичній та проолігархічній політиці

Шоумен та член «Голосу» Сергій Притула вважає, що політрада партії має почути і виконати вимогу своїх однопартійців, які вимагають перевиборів керівництва. У великої кількості партійців та депутатів є ряд ґрунтовних претензій до керівництва партії, зазначив Притула. Про це чоловік написав у Facebook, зазначають Патріоти України.

«Останнім часом в інформаційному середовищі з'явилось багато повідомлень, які стосуються внутрішнього життя партії «Голос». Категорично не погоджуюсь із формулюваннями на кшталт «розкол у партії» і т.п. Ні в партії, ні в фракції немає якихось істотних світоглядних розбіжностей між собою. Все набагато простіше. У великої кількості партійців та депутатів парламентської фракції є ряд ґрунтовних претензій до керівництва партії», – зазначив Притула.

Він також додав, що «з великою радістю» останніх кілька днів спостерігав за заявами від депутатів парламентської фракції, Київради, депутатів міських рад та ОТГ, регіональних осередків від Дружківки до Чернівців, від Вінниці до Херсона, від Дніпра до Тернополя, у яких вони вимагають політради скликати позачерговий партійний з'їзд для того, щоб на ньому розв'язати усі проблемні питання.

«І це єдине та найкраще, що можна зробити сьогодні для того, щоб повернути функціонал партії та фракції у парламенті у корисне русло», – додав Притула.

«Вважаю за необхідне членам політради почути та виконати вимогу своїх однопартійців. Зрештою вони вам делегували такі вагомі повноваження, для того, щоб ви чули усіх партійців, а не слухали одну людину», – резюмував він.

Зазначимо, у лютому Притула вийшов з політради «Голосу».

Цього тижня 10 з 20 народних депутатів парламентської фракції «Голос» виступили із заявою, у якій розкритикували дії очільників політсили за «відхід від демократичних та антиолігархічних принципів» та запропонували зміну керівництва.

Як відомо, у фракції парламенту «Голос» зараз затяжна криза. Почались проблеми у партії з моменту відходу від політичних справ її фронтмена Святослава Вакарчука та призначення головою партії мільйонерки-стартаперки Кіри Рудик. ЇЇ зокрема розкритикували за переговори зі «Слугою народу».

Наразі «Голос» у парламенті розколовся навпіл: з одного боку прихильники Рудик на чолі з нещодавно обраним головою фракції Ярославом Железняком, з іншого – ті, хто виступив проти нового керівництва.

Одним із головних «розкольників» є нардеп Ярослав Юрчишин, який заявив, що перед ним та ще майже половиною фракції стоїть загроза виключення з «Голосу» через голосування за направлення в Конституційний суд законопроєкту про призначення президентом керівників ДБР та НАБУ. Шести депутатам від «Голосу» за результатами цього було винесене попередження.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...