"Сеул може зробити дуже велику помилку": Путін злякався заяви Південної Кореї щодо передачі зброї Україні

Кремлівський фюрер сподівався що союз з північнокорейським диктатором, котрий мріє стерти Республіку Корею з лиця Землі буде проглочений Сеулом мовчки і без заперечень

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував плани Південної Кореї щодо поставки зброї Україні. "Південна Корея зробить "дуже велику помилку", якщо надасть зброю Україні", - сказав Путін, якого цитують російські ЗМІ. Те, що Північна Корея та Іран надають РФ різноманітну зброю, кремлівський диктатор помилкою не вважає.

Путін почав погрожувати керівництву Південної Кореї

"Південній Кореї немає про що турбуватися, тому що наша військова допомога за договором, який ми підписали, виникає тільки в тому випадку, якщо буде здійснена агресія проти одного з підписантів. Наскільки мені відомо, Південна Корея не планує агресії проти КНДР", - сказав диктатор.

Водночас президент країни-окупанта заявив, що поставка зброї Україні від Південної Кореї була б "дуже великою помилкою".

"Що стосується постачання летальної зброї (Південною Кореєю. - Ред.) в зону бойових дій в Україні, то це було б дуже великою помилкою. Я сподіваюся, що цього не станеться. Якщо це станеться, то ми теж будемо приймати відповідні рішення, які навряд чи сподобаються нинішньому керівництву Південної Кореї", - додав він.

Сеул дотепер надавав Україні різноманітну допомогу, крім військової

Нагадаємо, що після підписання пакту про взаємну оборону у разі війни між КНДР та Росією, Південна Корея заявила, розгляне можливість постачання зброї в Україну. Уряд Південної Кореї розкритикував угоду між Росією та Північною Кореєю. Також у Сеулі наголосили, що мають намір переглянути питання військової допомоги Україні.

"Уряд чітко наголошує, що будь-яка співпраця, яка прямо чи опосередковано допомагає Північній Кореї збільшити свою військову міць, є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і підлягає моніторингу та санкціям з боку міжнародної спільноти", - йдеться у заяві канцелярії президента.

Представник південнокорейського президента натякнув, що постачання систем озброєння для ЗСУ може бути збільшено в майбутньому.

Вибухнули сім БПЛА: У Росії дрони масовано атакували металургійний комбінат

неділя, 30 червень 2024, 11:42

У Росії у ніч проти 30 червня безпілотники влаштували масовану атаку на Новолипецький металургійний комбінат. Атака розпочалася о другій годині ночі і тривала понад годину. На території комбінату впали та вибухнули сім БПЛА. Як пише Baza, це нібито бул...

Щоб точно не повернулись: Поранені окупанти скаржаться Путіну, що їх зі шпиталів женуть одразу на штурми

неділя, 30 червень 2024, 11:28

Солдати Путіна зібралися, щоб звернутися до нього, адже їх, поранених, на милицях, у гіпсах, недолікованих, без 45-денної відпустки, відправляють на бойові завдання, . Солдати заявили, що, дивлячись на те, що відбувається, руки розводять і польові меди...