США попрощалися з роллю провідної сили": Путін вирішив напасти на Україну після виходу військ США з Афганістану, - BILD

Президент Росії Володимир Путін вирішив почати повномасштабну війну проти України після виходу військ США з Афганістану. Якби виведення американських сил не було, "Україна сьогодні могла б бути в іншому становищі". Про це військова кореспондентка Катрін Айґендорф заявила в інтерв'ю телеканалу ZDF, повідомляє BILD, передають Патріоти України.

Вона багато років працювала в Москві, висвітлювала зокрема Чеченську війну, війну на Донбасі, війну в Афганістані, повномасштабну війну Росії проти України.

Айґендорф назвала виведення американських військ з Афганістану одним із головних переломних моментів і найбільшою зовнішньополітичною помилкою президента США Джо Байдена.

"На цьому США попрощалися з роллю провідної сили. Почалося все з Дональда Трампа, який уклав угоду з терористичною організацією "Талібан", не включаючи до договору обраний уряд Афганістану, що сам по собі був катастрофою! Незважаючи на всі попередження, Джо Байден провів той хаотичний відхід", – висловилась журналістка.

Вона зазначила, що Путін, звісно ж, стежив за цим із великою увагою. Афганістан був центром краху Радянського Союзу, і президент РФ "дуже добре дивився, що там відбувається".

На концерті Кобзона триває грандіозний аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 26 жовтня

субота, 26 жовтень 2024, 8:45

Втретє за тиждень ЗСУ фіксують втрати окупантів на найвищих рівнях, зразку 2922 року. Як повідомив Генштаб ЗСУ., загальні бойові втрати РФ з 24.02.22 по 26.10.24 орієнтовно склали:. особового складу - близько 687600 (+1690) осіб,. танків - 9109 (+12) о...

"Ми розуміємо плани ворога": Росіяни хочуть просуватися в бік Запоріжжя, - офіцер 59-ї ОМБр

субота, 26 жовтень 2024, 8:27

У російського диктатора Володимира Путіна, можливо, є план почати наступальні і штурмові дії в напрямку Запоріжжя.Про оперативну ситуацію на Курахівському напрямку в етері Київ24 25 жовтня розповів офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади їм. Якова Ганд...