Шахтарі з касками у Києві по-новому, або Хай платять прості українці: Олігархи влаштували тотальний шантаж урядовців заради пільгових тарифів для своїх енергоємних підприємств

Жити по-новому, з ринком елекроенергії, а не ручним регулюванням ой як не хочеться тим, хто звик отримувати надприбутки на низьких тарифах по по "договорнякам" у високих кабінетах.

В Україні робочі цілої низки феросплавних заводів, які належать кільком українським олігархам вийшли з мітингом під будівлю НЕК Укренерго. Про це повідомила прес-служба енергокомпанії Укренерго. Головна вимога - надати знижені пільгові тарифи на електроенергію для своїх підприємств, зазначають Патріоти України.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва відмовив одному з заводів феросплавів в задоволенні клопотання про призупинення дії постанови НКРЕКУ №1411 від 12 липня, якою затверджено новий тариф на послуги з передачі електроенергії Укренерго з 1 серпня.

У суду відсутні на даній стадії підстави стверджувати про очевидну протиправність зазначеного рішення суб'єкта владних повноважень (постанови НКРЕКУ від 12 липня 2019 року №1411, - ред.) і порушення прав або інтересів заявника таким рішенням, - сказано в постанові суду.

У компанії нагадали, що в кінці червня тим же судом для забезпечення адміністративного позову НЗФ проти НКРЕКУ було призупинено дію постанов регулятора №954 і №955 від 7 червня, якими встановлені тарифи Укренерго на друге півріччя 2019 року.

Пізніше регулятор скасував постанову №954 і затвердив новий тариф для Укренерго з 1 серпня постановою №1411 від 12 липня.

В Укренерго відзначають, що через рішення суду компанія працює в липні за тарифом, встановленим без урахування запуску нової моделі ринку електроенергії.

Цей тариф не покриває витрати Укренерго на виконання своїх функцій в новому ринку електроенергії. Зокрема, відсутні кошти на покупку послуг генеруючих компаній для балансування енергосистеми і компенсації витрат ДП Гарантований покупець на покупку електроенергії поновлюваних джерел енергії за зеленим тарифом, - сказано в повідомленні компанії.

Гарантований покупець 26 липня подав позов про стягнення з Укренерго авансового платежу в 1,58 млрд грн.

Вчора Європейський банк реконструкції і розвитку, як один з найбільших інвесторів в зелену енергетику, попросив президента України Володимира Зеленського вирішити проблему виплат за зеленим тарифом, яка виникла після рішення Окружного суду Києва про припинення таких виплат.

З 2014 року інвестиції в українську зелену енергетику склали 3,3 млрд євро, з яких понад половина - міжнародні інвестиції.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...