Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України.

Таким чином розвідник прокоментував заяву командувача Національної гвардії Олександра Півненка про те, що через місяць-півтора росіяни не зможуть вести активні штурмові дії й будуть змушені стати в оборону.

"Подібні оцінки робляться, зокрема, на підставі великих втрат в живій силі й техніці – в силах і засобах противника... Вони можуть поповнювати ці втрати, але спостерігаються серйозні проблеми з набором нових контрактників", - пояснив Юсов.

За його словами, державі-агресору доводиться вигадувати нові стимули на різних рівнях для того, щоб залучати "гарматне м’ясо".

"Але ця машина починає давати збій. Тому такі прогнози й з’являються. Вже зараз ми можемо констатувати, що є проблеми з планом набору живої сили й це матиме вплив на ситуацію на фронті", - резюмував речник.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...