Шанс є: Аналітики розповіли, як Україна може протидіяти нищівним ударам авіабомбами

Україні потрібні додаткові західні системи ППО для відбиття російських атак керованими авіабомбами, а також дозвіл уражати цілі на території РФ. Про це йдеться у світі Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що нещодавно десять країн партнерів частково скасували обмеження на використання своєї зброї для ураження цілей на території РФ. Ці рішення дозволять силам ППО використовувати західні системи для збиття літаків на прикордонних територіях і в повітряному просторі Росії.

Експерти нагадали, що лютому 2024 року Повітряні сили ЗСУ доволі велику кількість літаків противника, які завдавали ударів на Авдіївському напрямку.

"Здатність українських військових збивати російські військові літаки у прифронтовій зоні, свідчить про змогу повторити такі дії за допомогою як українських, так і західних систем для захисту північної частини Харківської області та міста Харкова від російських ударів планерними бомбами, що запускаються з повітряного простору Росії", - йдеться у звіті ISW.

Також аналітики заявили, що нещодавно президент Володимир Зеленський заявляв, що ворожі війська не зможуть захопити Харків, якщо українські війська отримають і розгорнуть у регіоні два зенітних ракетних комплекси Patriot.

"Протягом останніх кількох тижнів російські війська завдавали ударів по місту Харків за допомогою планерних бомб (керованих авіабомб, КАБів. - ред.) та різноманітних ракет. Однак дві батареї Patriot на півночі Харківської області матимуть обмежену ефективність у захисті від російських повітряних ударів без можливості вести вогонь по російських літаках у повітряному просторі Росії", - йдеться у звіті ISW.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...