Шанс вдосконалити ППО і для України: Франція модифікує ЗРК SAMP-T для збиття гіперзвукових та аеробалістичних ракет

Франція почне виробництво новітніх зенітних ракетних комплексів SAMP-T NG, які зможуть збивати навіть гіперзвукові та аеробалістичні ракети. Про це 18 вересня пише французький портал Opex360, передають Патріоти України.

За інформацією порталу, випуск цих комплексів мали розпочати не раніше ніж 2027 року. Утім, влада Франції вирішила прискорити процес.

За словами інженерів, SAMP-T NG має зберегти всі сильні сторони свого попередника – ЗРК SAMP/T, який успішно зарекомендував себе під час відбиття силами оборони України російських повітряних атак.

Водночас новий комплекс ППО має продемонструвати не тільки здатність збивати високошвидкісні цілі на значних дистанціях, але й вести бойову роботу в умовах активної роботи засобів РЕБ і кібератак противника.

Імовірно, модифікований комплекс зможе збивати повітряні цілі на відстані до 150 км, а виявляти – на відстані до 350 км.

До 2030 року французька армія отримає вісім таких комплексів, а до 2034 року – ще чотири ЗРК, пише Opex360.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...