Шансів на порятунок у людей було небагато: Вінницю обстріляли ракетами вагою 1770 кг, - ДСНС (фото)

У четвер, 14 червня, російські війська завдали ракетних ударів по Вінниці. При цьому використовували ракети типу "Калібр" 3М-14Е, вага кожної - 1770 кг. Ці ракетні системи вважаються високоточними, можуть огинати рельєфи місцевості та уникати відомих ворогові засобів ППО. Про це повідомляється на сторінці Вінницької міськради у Facebook, передають Патріоти України.

Начальник частини піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону ДСНС, полковник служби цивільної оборони Сергій Гайдиш розповів про технічні характеристики ракетних систем Калібр. Загалом із акваторії Чорного моря на Вінницю летіли чотири такі ракети, дві з них збили наші ППО.

За словами Гайдиша, вже відомі результати первинної ідентифікації елементів боєприпасів, які були вилучені з ракет. За наявними даними, встановлено, що для ракетного удару використовувалися "Калібри" маркування 3М-14 е. Початкова вага цієї ракети — 1,77 тонни, довжина — 6 м 20 см. Бойова частина важить 450 кг.

Особливості ракети Калібр

Специфіка ракети в тому, що має дві системи наведення. Одна — повністю автономна, а друга — управляється за допомогою супутникових систем, російської ГЛОНАСС та міжнародної GPS. Це означає, що маршрут ракети коригується під час польоту.

"Над поверхнею моря вона летить на висоті до 20 м. Над поверхнею землі, можливо, від 50 до 180 м, — пояснив Гайдиш, — залежно від відомого ворогу рельєфу місцевості". Вже підлітаючи до мети, ракета знижується до 20 м.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...