"Шансів у "Північного потоку-2" бути реалізованим дуже мало", - Зеркаль

Від сертифікації газопроводу Путіна відмовились декілька провідних компаній, які супроводжували даний проєкт.

Радниця голови правління НАК Нафтогаз України Лана Зеркаль вважає, що проєкт з будівництва газопроводу Північний потік-2 не буде реалізований через американські санкції. Про це вона сказала в інтерв'ю Deutsche Welle, передають Патріоти України.

«Я скептично ставлюся до шансів Північного потоку-2 як до проєкту, який буде реалізований, тому що не тільки я, але й багато людей на різних континентах роблять зусилля для того, щоб цей проєкт не відбувся, оскільки ми розуміємо всю загрозу, яку він несе в собі. Для нас газотранспортна система — це перш за все не про прибутки. Це про наше існування, оскільки це є запобіжником від прямої військової агресії на території України», — заявила Зеркаль.

Вона переконана, що «верховенство права в Німеччині має значення і що державні органи Німеччини діють відповідно до правил, які єдині для всіх, тому вони не можуть робити виключення для Північого потоку-2».

Зеркаль підкреслила, що для надання дозволу на ведення газопроводу в експлуатацію потрібно подати пакет документів, який має містити ліцензії і сертифікати. «Якщо цих документів немає в пакеті, то він не може бути прийнятий установами і органами, які видають дозвіл на експлуатацію… До компаній, які проводять таку сертифікацію, вже зараз застосовують санкції. Про це Державний департамент повідомив цим компаніям ще наприкінці минулого року. Від сертифікації відмовились декілька провідних компаній, які супроводжували даний проєкт», — сказала вона.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...