Шанси екстрадиції няш-мяш до України зростають: Кабо-Верде, куди з Москви "заслали" Поклонску послом РФ, видало США посланника Венесуели

Деякі аналітики припускають, що зрадницю України навмисно підставили нажиті в Москві вороги, заперши не в якусь сателітну державу, що перебуває під переважним впливом РФ, а на багаті острови посеред Атлантики, тісно пов’язані експортом з ЄС.

Кримська коллаборантка Наталія Поклонська отримала неприємні новини з Кабо-Верде, куди була призначена послом РФ. Країна видала за запитом США високопоставлену особу - бізнесмена і спецпосланця Венесуели в Африканському союзі Алекса Сааба. Про це повідомив Reuters з посиланням на місцеві джерела, зазначають Патріоти України.

Україна вже відправила Кабо-Верде офіційний запит на екстрадицію Поклонскої, яка підозрюється в зраді і причетності до політичних переслідувань жителів Криму. РосЗМІ і влади РФ переконують, що домогтися екстрадиції Київ не зможе через дипломатичного статусу коллаборантки.

Однак, як показав випадок з Саабом, для влади Кабо Верде дипломатичний статус не завжди є вирішальним. Спецпосланця Венесуели вже екстрадували в США. Він підозрюється у відмиванні $350 млн на користь венесуельського режиму Ніколаса Мадуро. За версією слідства, для цього бізнесмен використовував американську фінансову систему.

Він був арештований в Кабо-Верде більше року тому в наслідок спільної спецоперації місцевих силовиків і Інтерполу. Сталося це, коли літак, в якому Сааб перебував, сів на дозаправку на острові Сал. Через рік суд Кабо-Верде дав дозвіл на видачу пособника Мадуро Америці. Дипломатична недоторканність Сааба була проігнорована.

Примітно, що на екстрадицію Сааба особливо гостро відреагував МЗС Росії, назвавши його "згубним прецедентом".

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...