Шантаж потопом як чергова лякалка Кремля: На Каховській ГЕС недостатньо вибухівки щоб підірвати дамбу, - ГУР

Від Росії можна очікувати чого завгодно, але поки що немає підстав вважати, що вони підірвуть Каховську ГЕС. Про це заявив представник прес-служби ГУР МО Андрій Юсов в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Потенційно, оскільки ми маємо справу з неадекватною державою, неадекватним урядом, є якісь загрози. Тобто - це держава, яка нехтує гуманітарними принципами, міжнародним правом, тому можливі різні провокації", - сказав Юсов.

Він також зазначив, що поки що немає підстав вважати, що РФ здійснить підрив Каховської ГЕС.

"Що стосується Каховської ГЕС, сьогодні... не проведено необхідних робіт, не заміновано ГЕС і дамбу настільки, щоб можна було здійснити підрив", - вважає представник розвідки.

Говорячи про можливість застосування Росією ядерної зброї, Юсов зазначив, що "Путін брязкатиме нею максимально голосно, щоб її почули, на неї звернули увагу". Проте каже, що застосування ядерної зброї – це малоймовірний сценарій, і в разі його реалізації це наблизить кінець Росії.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...