Шантаж триває: Путін пригрозив Макрону, що вступ України до НАТО призведе до війни Росії та Франції

Президент РФ Володимир Путін у черговий раз застеріг від вступу України до НАТО, бо це означатиме війну з європейськими країнами. Про це він заявив на пресконференції з президентом Франції Еммануелем Макроном, передають Патріоти України.

"НАТО вважає, що Крим є частиною України, а ми вважаємо, що це частина Російської федерації. При цьому в доктринальних документах прописано, що Росія – це противники, і що можливе повернення Криму воєнним шляхом" - зазначив він.

"Уявіть, що Україна – член НАТО і будуть спроби змінити це воєнним шляхом. А 5 стаття (колективна безпека НАТО) не скасована. То я хочу вас спитати – ви хочете воювати з Росією? Хочете, щоби Франція воювала з Росією? А це ж так і буде! Це питання безпеки не тільки Росії, а всієї Європи, всього світу!" - заявив Путін.

Звертаючись до французьких журналістів Путін додав, що Макрон цього не хоче. "Президент Макрон цього не хоче, і я не хочу. Тому він до мене приїхав і мучить мене вже 6 годин" - сказав він.

Раніше на пресконференції прем'єром Угорщини Віктором Орбаном Путін вже заявляв, що вступ України до НАТО створить загрозу воєнного конфлікту Росії з Альянсом через Крим. За словами Путіна, США та НАТО ігнорують занепокоєння Росії, говорячи про право інших країн вступати до Альянсу. Але не можна зміцнювати безпеку одних країн за рахунок інших, додав він.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...