Шантаж триває? США отримали відповідь Кремля щодо гарантій безпеки, - Washington Post

США отримали письмову відповідь від Росії щодо так званих гарантій безпеки. Таку заяву зробив офіційний представник США на умовах анонімності, при цьому він відмовився розкрити зміст цього документа, зазначають Патріоти України.

"Ми можемо підтвердити, що ми отримали письмову відповідь від Росії", - пише The Washington Post з посиланням на слова чиновника.

"Було б непродуктивно вести публічні переговори, тому ми залишимо це на розсуд Росії, якщо вони захочуть обговорити свою відповідь", — розповів співрозмовник видання.

Чиновник додав, що США повністю прихильні діалогу для вирішення питань безпеки. Він також зазначив, що Вашингтон продовжить тісні консультації зі своїми союзниками та партнерами, включаючи Україну.

Переговори США і Росії з безпеки

МЗС РФ 17 грудня опублікував два документи – проект договору Росії та США щодо гарантій безпеки і проект Угоди про заходи забезпечення безпеки Штатів, Росії та Північноатлантичного альянсу. У документах йдеться про те, що Москва вимагає гарантій від Вашингтона з питання відмови Україну від інтеграції в НАТО й нерозширення Альянсу на Схід.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...