"Ще 447 причин помститися": Рятувальники розповіли, як діставали тіла вбитих росіянами в Ізюмі

Ексгумацію тіл з масових поховань в Ізюмі на Харківщині завершили. Із землі піднято 447 тіл українських воїнів та мирних мешканців. В ДСНС показали та розповіли, як відбувалася ексгумація, передають Патріоти України.

"Ізюм. Тиждень безперервного копання і суцільний біль. Чоловіки, жінки, діти. Хрести, чорні пакети, невідомий чоловік. Номер. "Піду в рятувальники - буду людям допомагати". Допомагаєш... вдягаєш захисний костюм, копаєш. Крізь втому, крізь пил і невимовний сум. Одного за одним, більше сотні чоловіків, жінок, дітей. Наш обов'язок - допомогти кожній жертві, яку вклала у цю братню могилу російська чума. Допомогти, щоб рідні могли поховати своїх близьких, а їх душі нарешті знайшли спокій", – пишуть рятувальники.

В ДСНС наголосили, що 447 жертв російських загарбників, це "ще 447 причин помститися". "І стільки ж причин ніколи не жалкувати, що обрав благородну та необхідну професію – допомагати людям", – додали рятувальники.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....